Hoe ga ik mijn huis inrichten? Deze vraag wordt steeds vaker gesteld. Je huis inrichten kan namelijk een grote uitdaging zijn, waar ga je mee beginnen? Welke kleur bank ga je nemen, of welke stijl wil je graag laten terug komen in je huis. In deze blog lees je een aantal tips voor het inrichten van je huis!

 

Inspiratie opdoen

Wanneer je een huis wil inrichten is het belangrijk om inspiratie op te doen. Hiervoor zijn verschillende manieren, het bezoeken van woonwinkels, het lezen van Woonmagazines of het kijken van tv programma’s. Daarnaast is het ook mogelijk om online informatie te vinden voor het inrichten van je huis. Het maken van een moodboard kan een duidelijk overzicht geven. Bij een moodboard plak je foto’s van meubels en accessoires op en maakt hier vervolgens een collage van. Bij het inrichten van mijn eigen woning heb ik ook een moodboard gemaakt. Dit heeft mij enorm geholpen bij het maken van keuzes. Ook heeft het bezoeken van woonwinkels mij veel inspiratie opgeleverd. Bij Bakker Wonen Enschede heb ik uiteindelijk mijn bankstel gekocht. De medewerkers van de winkel vonden het heel prettig dat ik mijn moodboard had meegenomen naar de winkel. Hierdoor hadden ze een goed beeld van mijn wensen. Ik kan dan ook iedereen aanraden om een moodboard te maken en mee te nemen bij het kopen van meubels of accessoires

 

Een plan maken

Het maken van een plan is essentieel bij het inrichten van je huis. Als eerste stap is het belangrijk om een budget te bepalen. Daarnaast is het handig om een plattegrond van je woning te maken, zodat je een duidelijk inzicht krijgt welke kamer waarvoor gebruikt gaat worden. Tevens is het belangrijk om rekening te houden met levertijden, dit kan vaak een aantal weken duren.

 

 Licht en ruimtelijk

Door te kiezen voor interieur met lichte kleuren, verstrek je het natuurlijke licht in je huis. Het begint bij het kiezen van de juiste vloer, dit heeft invloed op hoe licht of groot de kamer eruit zal zien. Kies je voor een lichte vloer, kan een dierenhuid of een vloerkleed het plaatje compleet maken. Daarnaast is het belangrijk om met licht te spelen, zeker wanneer je woning niet voorzien is van veel ramen. Dit probleem had ik namelijk bij mijn woning. Op advies van een bedrijf heb ik gekozen voor design stalen deuren van glas. Hierdoor zijn de ruimtes in mijn huis een stuk ruimtelijker geworden.