Vrijwel ieder huishouden heeft een ladder. Van simpele keukentrapjes tot ‘echte’ ladders, je hebt er vast wel ergens eentje staan. Een ladder is ideaal voor allerlei huis, tuin en keuken klussen, maar welke ladder is voor jou het handigst? Wij geven je een aantal tips, zodat je de juiste ladder kiest.

 

De hoogte

Het is wat we in de inleiding ook al schreven. Heb je een ladder nodig om bij de dakgoot te komen of om de bovenkant van de kast te poetsen. Dat is nogal een hoogteverschil en voor het schoonmaken van de dakgoot heb je dan ook een andere ladder nodig dan voor het schoonmaken van de bovenkant van de kast. Buitenshuis heb je vaak een langere ladder nodig dan binnen. Check dus even waar je bij moet kunnen en schat in hoe hoog je ladder dan moet zijn.

 

Ga je voor echt flinke klussen buiten? Dan is een ladder misschien niet de beste optie en kun je beter voor een rolsteiger gaan. De basic line rolsteigers van rolsteiger.net zijn van professionele kwaliteit en te koop voor een zacht prijsje.

 

Opbergruimte

Het opbergen van een ladder is niet per definitie het makkelijkste. Je wilt hem het liefst beschermen tegen de weersomstandigheden, omdat je niet wilt dat hij na een paar keer gebruiken al compleet versleten is. Als je een lange garage hebt, kun je de ladder daar ophangen, maar anders wordt het lastig. Gelukkig zijn er ook ladders die je makkelijk kunt inschuiven of in kunt vouwen. Op die manier kun je hem gemakkelijk opbergen, maar heb je ook genoeg lengte.

 

Stabiliteit

Let op de stabiliteit van je ladder. Je wilt geen ladder waar je op staat te wiebelen en die binnen de kortste keren instort of omvalt. Kies daarom voor een stevige ladder, die je eventueel uit kunt klappen voor extra stevigheid.