Heb jij een nieuwe drone gekocht? Of ben je juist van plan om er binnenkort eentje aan te gaan schaffen misschien? Goed plan! Met deze tips heb je optimaal plezier van je nieuwe aankoop.

 

Welke koop ik?

 

Als je nog moet beslissen welke drone je wilt gaan kopen, is het goed om je in de verschillen te verdiepen. Een goede drone hoeft tegenwoordig niet meer duur te zijn, zo bewijst bijvoorbeeld de DJI Spark, maar let wel op dat je een model kiest dat goed bij jouw eisen past. Zaken als accuduur en de manier van besturen bijvoorbeeld kunnen belangrijke zaken zijn waar je op kan letten voor je een aankoop doet. Veel drones kunnen tegenwoordig worden bestuurd via een app op de mobiele telefoon, wat voor veel mensen handig is. De eerdergenoemde DJI Spark is een veel verkocht model waar veel gebruikerservaringen over te vinden zijn. Ook de Mavic 2 Pro is een populaire drone waar de meeste amateurs prima mee uit de voeten kunnen. Beide drones zijn goed geschikt om mee te fotograferen of te filmen, voor veel mensen de belangrijkste reden om tot de aanschaf van een drone over te gaan.

 

Wat ga ik ermee doen?

 

Wat wil je precies met je drone gaan doen? Wil je er vooral lekker mee spelen, misschien wel samen met je kind, dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een heel ander model, en in een heel andere prijsklasse, dan iemand die beelden wil gaan schieten voor een YouTube kanaal. In het eerste geval kun je vaak met een speelgoedmodel af, terwijl je voor wat meer professioneel gebruik veel hogere eisen zal stellen aan de accuduur en zeker aan de camera. Zorg dat je dit voor jezelf goed in kaart hebt gebracht, zodat je gericht op zoek kunt naar de voor jou perfecte drone.

 

Heb je je drone eenmaal in je handen, dan wil je er natuurlijk mee gaan vliegen. Hele belangrijke tip: verdiep je even in de wetten en regels die hierover zijn opgesteld. Die zorgen ervoor dat vliegen voor jou en je omgeving leuk blijven en niet gevaarlijk wordt. Het kan een spectaculair idee zijn bijvoorbeeld om je woonplaats ’s nachts vanuit de lucht vast te leggen, zeker als je in een grote stad woont en alle lichtjes vast wilt leggen. Doe dat toch maar liever niet, je overgaat dan namelijk direct twee overtredingen: je vliegt over aaneengesloten bebouwd gebied en je vliegt in het donker. Beide zaken kunnen je een boete opleveren, om de simpele reden dat beide zaken ook gevaarlijk kunnen zijn.