Veel mensen houden ervan om lekker buiten te zitten, zodra de eerste zonnestralen tevoorschijn komen.

Je kan dit natuurlijk op verschillende manieren doen. Wij geven hieronder een aantal manieren hoe jij kan genieten van het heerlijke weer.

Loungeset voor 2 personen

Een loungeset voor 2 personen is lekker knus en past in iedere tuin of balkon. Hierdoor kan je zelf lekker lang uit liggen of samen met je vriend of vriendin romantisch genieten van bijvoorbeeld de ondergaande zon.

Teak loungeset

Teakhout is een soort winterhard, duurzaam en weerbestendig hout dat perfect is voor meubels. Het is een populaire keuze voor tuinmeubilair omdat het bestand is tegen rot, insecten en UV-stralen van de zon.

De teakboom groeit in Zuidoost-Azië waar hij al eeuwenlang wordt gebruikt om meubels van te maken. Het gebruik van teak is de laatste jaren steeds populairder geworden vanwege de duurzaamheid en natuurlijke schoonheid.
Sinds de ontdekking door Europeanen wordt teak op grote schaal gebruikt als materiaal voor buitenmeubels vanwege zijn duurzaamheid, weerstand tegen rot, insecten en UV-stralen van de zon.

Onderhoud tuinmeubelen

Tuinmeubelen zijn een investering, dus het is belangrijk om ze te onderhouden en schoon te maken om de levensduur te verlengen.
Er zijn veel manieren om je tuinmeubelen te onderhouden. De eerste stap is om de meubelen regelmatig schoon te maken met een vochtige doek. Dit is bij een loungeset van wicker en aluminium al voldoende onderhoud.

Bij een loungeset van hout of teak hout is het zeer aan te raden om, elke paar maanden een laagje olie of was aan te brengen op het houten oppervlak voor bescherming en duurzaamheid.

Tips bij het kopen van tuinmeubelen

Voordat je tuinmeubelen koopt, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Een van de belangrijkste aspecten is het materiaal.
U wilt er zeker van zijn dat het duurzaam is en niet roest of rot in de zon. Denk vervolgens na over wat voor soort look je wilt. Er zijn veel verschillende meubelstijlen, dus neem de tijd en vind wat bij je past. En of het past bij jouw tuin, veranda of overkapping.

Ten slotte moet je beslissen hoeveel tijd en geld je bereid bent te investeren in jouw aankoop. Alsjevan plan bent jouw tuinmeubelen elke dag te gebruiken, dan is het misschien de moeite waard om meer geld te investeren in iets dat langer meegaat. Op www.loungesetbuiten.nl vind je een mooi overzicht van alle beschikbare tuinmeubels op de Nederlandse markt.