Wat heb je aan een mooi ingerichte tuin als je er niks meer van ziet zodra het donker wordt? Zeker nu de dagen weer korter worden en het steeds vroeger donker is, is het ontzettend zonde van je mooie tuin om geen tuinverlichting te hebben. Tuinlampen zorgen er niet alleen voor dat je ook in het donker kunt genieten van je tuin, ze creëren ook een prachtige sfeer die je alleen met mooie tuin verlichting voor elkaar krijgt. Hoe kun je de sfeer van je tuin optimaliseren en hoe kies je de beste tuinlampen voor jouw achtertuin? In deze tekst zullen we een antwoord op deze vragen formuleren in de vorm van een aantal praktische tips.

 

Tuinverlichting en Tuinlampen

 

 

1.

Denk na over een lichtplan

Bedenk van tevoren op welke plekken de tuinverlichting moet komen en geef dit aan op een plattegrond. Zo krijg je een duidelijk overzicht van welke tuinlamp waar komt en hoe veel tuinlampen je nodig hebt. Ook is het handig om te bedenken wat het doel van je tuin verlichting is – zijn de tuinlampen alleen voor sfeer, moeten ze bepaalde objecten verlichten in het donker of moeten ze de tuin zo verlichten dat je er buiten een boek kunt lezen ’s nachts? Voor ieder doel is immers een ander soort tuin verlichting het meest geschikt!

 

2.

Overweeg led tuinverlichting

In de tuin is tuinverlichting led de beste keuze. Led tuinverlichting is waterbestendig, duurzaam en goedkoop. Denk hier dus over na bij het kiezen van tuinverlichting, led lampen zijn de beste optie! Led tuinverlichting is bij iedere goede tuinverlichtingszaak te vinden. Of het nu gaat om slechts één tuinlamp of de gehele tuinverlichting, led geeft je het meeste waar voor je geld.

 

3.

Ga naar een betrouwbare tuinverlichtingszaak

Het is altijd het beste om je led tuinverlichting te halen bij een goede tuinverlichtingszaak. Bij een goede tuinverlichtingszaak zal het personeel je precies uit kunnen leggen welke tuinlamp het beste bij je tuin past en wat voor voordelen voor je tuinverlichting led lampen geven. Tuin verlichting zal je tuin een geheel andere uitstraling geven – het is dus van groot belang dat iedere tuinlamp met zorg uitgezocht wordt.