Het kantoor is de plek waar gewerkt dient te worden. Toch dient het kantoor ook te beschikken over niet-werkgerelateerde spullen om omgetoverd te worden tot een goed kantoor. Dit komt omdat er op de werkplek ook ruimte voor ontspanning dient te zijn. Door tussen de werkzaamheden door even goed te kunnen ontspannen, kun je vaak weer met een frisse blik aan de werkzaamheden beginnen. In deze blog geven we je twee tips met betrekking tot leuke objecten die dienen als kantoor opvulling.

 

Sport en spel

Door sport-en spelmogelijkheden toe te voegen kunnen de medewerkers tussen de werkzaamheden door écht ontspannen. Door daadwerkelijk een andere activiteit uit te voeren zullen de hersenen ook totaal ergens anders mee bezig zijn. Je kunt dit bijvoorbeeld vormgeven door een tafeltennistafel of een dartbord in het kantoor te plaatsen. Deze kunnen doordeweeks gebruikt worden om even tot rust te komen en zijn daarnaast ook nog eens een mooie toevoeging op de vrijdagmiddagborrels. Het is hierin wel belangrijk om deze objecten op een behoorlijk afstand van een werkplek te plaatsen. Als de tafeltennistafel namelijk in een kantoor naast een werkplek staat, dan zal de persoon die op de werkplek aan het werk is al snel last hebben van het geluid. 

 

Zitplekken

Naast de verplichte bureaustoelen is het ook handig om andere zitplekken in te richten. Door op een andere plek te zitten dan op de werkplek dan wordt het zitten ook ervaren als meer ontspannend. Je kunt leuke en gezellige zitplekken op het kantoor creëren door een bank of bijvoorbeeld een zitzak te plaatsen. Een zitzak is in veel gevallen een ideale oplossing. Dit komt doordat de zitzak niet alleen heerlijk zit, maar ook een speelse uitstraling heeft. De speelse uitstraling van de zitzak draagt bij aan de mate van ontspanning die de zitzak biedt. Veel kantoren zijn echter huiverig om een zitzak te plaatsen. Dit komt doordat zitzakken vroeger al snel vorm verloren doordat er stukjes vullen verloren gingen. Tegenwoordig is dit gelukkig geen probleem meer. De zitzakken zijn zo gemaakt dat deze handmatig geopend kunnen worden. Je kunt gemakkelijk zitzak vulling toevoegen totdat de zitzak weer zo vol zit als jij dat wilt.