Ga je op vakantie naar Italië, dan zal je in de meeste gevallen denken aan bekende bestemmingen zoals Rome of Venetië. Toch zijn er in dit land veel meer plaatsen die een bezoek meer dan waard zijn. Een hiervan is Positano.

 

Dit is een van de mooiste dorpen van het land. Positano heeft zijn bekendheid te danken aan het feit dat het dorp op een bijzondere manier is opgebouwd tegen steile klippen. Door de vele kleurrijke huisjes lijkt het net alsof je in een sprookje beland bent.

 

De mooiste stranden

Besluit je om Positano als vakantiebestemming te kiezen, dan weet je dat je op bestemming de allermooiste stranden tot je beschikking hebt. Je kan hier terecht op het Spiaggia Grande, oftewel het grote strand of op het Fornillo Beach.

 

Shoppen

Ben je op vakantie dan kan je niet terug naar huis gaan zonder eerst heerlijk te shoppen. Ook dit is prima te doen op Positano. Zodra je door het dorp gaan wandelen zal je vanzelf een aantal leuke winkeltjes tegenkomen.  Ook zijn er leuke zijstraatjes die helemaal vol winkeltjes zitten.

 

Grotta di Smeraldo

Boek je een autovakantie naar Positano of huur je er een auto, dan kan je hiermee op ongeveer een half uurtje rijden vanaf je accommodatie de Grotta di Smeraldo bereiken. Deze grotten zijn met hun helder blauwe binnenkant een lust voor het oog. Een groot voordeel van deze rotsen bezoeken is dat het hier heel rustig is.

 

 

 

Santa Maria Assunta

Het bekendste gebouw van Positano is zonder twijfel de Santa Maria Assunta. Deze kerk is niet alleen aan de buitenkant maar ook van binnen een bezichtiging waard. Voornamelijk is deze kerk bekend geworden vanwege de Zwarte Madonna. Deze werd na een storm op het strand gevonden. Vervolgens werd er om die reden deze bekende kerk gebouwd.

 

Tijdens je vakantie wil je natuurlijk zeker weten dat je ook op een comfortabele, maar betaalbare manier ergens kunt verblijven. Daarom raden wij aan om hier eens te kijken voor een hotel in Positano, zodat je zeker weet dat je op een goede locatie verblijft tijdens jouw vakantie.