Pizza is een van de hoogtepunten uit de Italiaanse keuken en een lievelingsgerecht van velen. Het is een bijzonder divers gerecht waar je nooit op uitgekeken raakt. Niet alleen de zogenaamde toppings voor de pizza kun je veranderen en aanpassen naar smaak, ook de bodem van de pizza. Het pizzadeeg is bepalend voor de smaak en structuur van de pizza. In dit artikel lees je de verschillende mogelijkheden qua pizzadeeg.

 

Pizzadeeg

Het standaard deeg van pizza is anders dan het deeg van brood, bolletjes of bijvoorbeeld koek. Dit deeg rijst minder, waardoor het deeg plat blijft. Je kunt in de winkel eenvoudig een pak originele pizzadeeg kopen en zelf deeg maken. Bekijk ook eens de mogelijkheid voor pizzadeeg van Monte Pizza Crust voor een heerlijke pizzabodem.

 

Bloemkoolpizza

De afgelopen jaren is er steeds meer geëxperimenteerd met mogelijkheden voor de pizzabodems. Groentebodems zijn steeds populairder geworden, waaronder in het speciaal de bloemkoolbodem. Deze pizzabodem bevat een stuk minder calorieën en maakt het dus mogelijk om op een gezondere manier te genieten van dit heerlijke Italiaanse gerecht. Je kunt in de winkel kant-en-klare bloemkoolpizza’s kopen, maar je kunt deze ook eenvoudig zelf maken van een verse bloemkool.

 

Bladerdeeg

Heb je geen pizza of pizzabodem in huis, maar wel zin in pizza? Dan kun je ook pizza maken op een bodem van bladerdeeg. Dit smaakt natuurlijk iets anders dan een gewone pizza, maar is wel perfect voor een hartige maaltijd.

 

Zuurdesembodem

De meeste pizzabodems worden gemaakt met gist. Ben je allergisch voor gist of wil je de inname van gistrijke producten minimaliseren? Kies dan voor een pizzabodem van zuurdesem. Deze kun je zelf maken of kant-en-klaar kopen. Een zuurdesembodem heeft ook een unieke smaak en geeft een authentieke smaak aan jouw pizza.

 

Wraps

Wil je snel pizza maken? Gebruik dan een wrap als bodem en voeg hier tomatensaus, kaas en groente naar keuze aan toe. Deze hoeft maar 10 minuutjes in de oven en je hebt een unieke pizza met dunne bodem. Dit is ideaal voor iedereen die niet van dikke pizzabodems houdt.Er zijn ontzettend veel manieren om een pizzabodem te creëren. Dit kun je zelf maken of gebruik maken van Monte Pizza Crust voor een heerlijke verse pizzabodem.