Stiekem is iedereen er eigenlijk wel gek op, het kopen van een nieuwe keuken. Wellicht dat het koopproces niet zo fijn is altijd, maar het eindresultaat om eindelijk in je nieuwe keuken te staan is dat zeker wel. Het genieten van je nieuwe bakplaat, de nieuwe apparatuur en het overall plaatje van een nieuwe keuken. Een nieuwe keuken biedt rust, schoonheid en kan de waarde van je huis flink vergroten. Hierbij hoef je zelfs niet eens je complete keuken te veranderen maar zou je er ook voor kiezen om bepaalde delen van je keuken te veranderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan nieuwe frontjes, nieuwe apparatuur of een nieuw keukenblad. Natuurlijk hoe meer je vervangt, hoe dichter bij je bij een nieuwe keuken komt. In deze blog ga ik je wat meer vertellen over verschillende keukens voor zowel binnen als buiten.

 

De buitenkeuken

Een buitenkeuken is echt iets van de laatste paar decennia. Ook in Nederland wordt het steeds warmer en hoe fijn is het dan dat je eigenlijk wel het hele jaar door buiten kan koken onder jouw overkapping. Zelfs in de winter kun je in een gesloten overkapping perfect gaan zitten met een aantal vrienden. Een buitenkeuken op maat biedt hierbij de perfecte oplossing. Deze kan bovendien nog eens uitgerust kan worden met een BBQ, koelkast, spoelbak of zijbrander. Uiteraard heb je bij een buitenkeuken ook diverse stijlen en mogelijkheden. Hieronder kun je meer lezen over de verschillende stijlen.

 

Keukenstijlen

 

Kleur van je keuken

De kleur van je keuken is misschien wel één van de meest belangrijke dingen als het gaat om de uitstraling van je keuken. Ga je voor een klassiek witte keuken, een combinatie van kleuren of ben je meer fan van zwarte keukens? Wat je voorkeur ook heeft, het is belangrijk dat je een kleur kiest die aansluit bij jouw interieur en bij jouw wensen. Gelukkig is er vandaag de dag veel mogelijk met betrekking op het laten maken van een gratis 3d interieurontwerp. Op deze manier kun je precies zien hoe een bepaalde kleur of kleurencombinatie zou staan in jouw woning.

 

Moderne keuken

Over het algemeen als we hebben over moderne keukens hebben we het over keukens in nieuwe, bijgewerkte stijlen & trends. Onlangs hebben ze de nadruk gelegd op schone, open ruimtes en strakke lijnen. Het is ook gebruikelijk om door de mens gemaakte materialen zoals verf, plastic, roestvrij staal, laminaat, glas en beton in het ontwerp te zien.

 

Traditionele keukens

Traditionele keukens bevatten doorgaans meer decoratieve en detailkenmerken zoals lijstwerk, en verhoogde paneeldeuren. Soms zijn traditionele keukens meer formeel van aard zoals je die in de koloniale, oude en Franse landen zou vinden. Traditionele keukens tonen vaak de natuurlijke schoonheid van hout. Andere kenmerken van traditionele keukenstijlen zijn onder meer deurstijlen met verhoogde panelen, sierlijke glazen deuren en decoratief freeswerk of lijstwerk.

 

Een combinatie van modern en traditioneel.

Misschien wel de populairste keukensoort van deze tijd, de combinatie van kenmerken van zowel traditioneel als modern om zo een frisse en bijgewerkte look te creëren. Een speelse mix van oude en nieuwe keukens met hierin je eigen persoonlijke tintje. De moderne boerderijdesignstijl is een perfect voorbeeld van een overgangskeuken. Deze combineert het rurale van de boerderij met het moderne van de 21ste eeuw.

Wat vooral belangrijk is bij het kiezen van een nieuwe keuken is dat je jouw hart volgt en luister ook naar bijvoorbeeld je keukenadviseur. Zij zitten lang in het vak en kennen de fijne kneepjes en wat er allemaal bij komt kijken.