In de loop der jaren is strikt de hand gehouden aan de VOG, dat is een Verklaring Omtrent Gedrag. Het ministerie van Veiligheid en Justitie is verantwoordelijk voor de afgifte van een VOG. Met de verklaring wordt de aanvrager vrijgesproken van elke strafrechtelijke aansprakelijkheid met betrekking tot zijn dienstverband. Met zo’n verklaring kan hij een nieuwe baan krijgen. De VOG is niet alleen een document voor de werknemer, maar ook voor de werkgever. De werkgever kan hem met een gerust hart in dienst nemen, omdat de verklaring een officieel document is dat wordt afgegeven door het ministerie van Veiligheid en Justitie.

 

VOG aanvragen werkgever

 

Succesvol een VOG aanvragen

Het aanvragen van een VOG bij een werkgever is één van de methoden waarmee een sollicitant succesvol een VOG kan aanvragen. Er is een mogelijkheid dat de werkgever de aanvraagprocedure voor het verkrijgen van een VOG start. In zo’n geval zal de werkgever de aanvraagprocedure online voorbereiden. De sollicitant ontvangt dan een sollicitatiecode via een e-mail van de screeningsautoriteit. Zodra de aanvrager deze ontvangt, kan hij online gaan en de status en details van zijn aanvraag controleren en de vereiste leges betalen. De VOG wordt in bijna alle gevallen per post naar het woonadres van de aanvrager gestuurd. Ook als de aanvraag online wordt ingediend, wordt deze naar het opgegeven woonadres gestuurd. Het ministerie zal via de beschikbare officiële databank kijken of de aanvrager strafrechtelijk aansprakelijk is. Aanvragers die geen strafblad hebben, krijgen zeer zeker een VOG. Het wordt echter anders als een aanvrager wel een strafblad op papier heeft.

 

Online VOG aanvragen werkgever

Het Agentschap Integriteit en Screening biedt werkgevers de mogelijkheid om online een VOG aan te vragen voor hun werknemers. Deze methode is sneller en kost minder, vergeleken met iemand die persoonlijk en fysiek zou solliciteren. Bij de aanvraagprocedure die door de werkgever wordt gestart, krijgt de oorspronkelijke aanvrager de eerder genoemde aanvraagcode toegestuurd. De sollicitatiecode zal door de potentiële werknemer worden ontvangen in de vorm van een link die de rest van de procedure zal aangeven. Degene die de link ontvangt zal moeten beschikken over een DigiD om in te loggen en zal moeten betalen met iDEAL. Na beoordeling zal de screeningsautoriteit uw VOG naar het door u opgegeven adres sturen. Belangrijk om te weten is dat het online proces alleen kan worden geïnitieerd door de werkgever. Deze werkgever kan de nieuwe potentiële werkgever zijn of zelfs de vorige werkgever.

 

Werkgever krijgt geen reden van terugkoppeling van de VOG aanvraag

Het verkrijgen van een VOG is meer een veiligheidseis. Er zijn veel voordelen aan dit online proces. De geavanceerde wereld van vandaag wil geen stapel papieren op de conventionele manier, geattesteerd en ingediend. De wereld werkt tegenwoordig online. Daarom heeft de online procedure zijn eigen voordelen. Dit is een efficiëntere manier om de VOG te verkrijgen. Het kost minder tijd en energie. Aangezien de VOG moet worden ingediend bij uw werkgever, blijft deze, als hij deze procedure start, zelf op de hoogte van de status van de VOG-aanvraag. Het is belangrijk om hier te vermelden dat als iemand een strafblad heeft, de werkgever daar niet van op de hoogte wordt gesteld. De VOG zal in dat geval niet worden afgegeven.