Ben je van plan om een boot aan te kopen? In dit geval is het aan te raden om met verschillende zaken rekening te houden. Het is namelijk geen impulsieve aankoop die jij gaat doen. Het is een aankoop waar je wel even over na moet denken, want als er iets mis gaat dan kun je ineens een flinke pot geld kwijt zijn. In dit artikel geven wij enkele tips alwaar je aan moet denken. Hopelijk heb je er iets aan, zodat de aankoop van je boot een plezierige ervaring wordt.

 

Maak een proefvaart

Voordat je een boot gaat aankopen, is het belangrijk om een proefvaart te maken. Bij het aankopen van een auto is het ook gebruikelijk dat er eerst een proefrit wordt gemaakt. Het punt is namelijk dat je dan gelijk kunt zien of er eventuele gebreken zijn. Bij een proefvaart zie je dat snel, want de verkoper kan alles natuurlijk prachtig aanprijzen, maar uiteindelijk kun je ook met de gebakken peren zitten en daar heb je ongetwijfeld helemaal geen zin in. Daarom is het maken van een proefvaart een echte aanrader. Wil de verkoper niet dat jij een proefvaart maakt, dan kun je beter ergens anders kijken naar een boot.

 

De koop schriftelijk vastleggen

Het is bovendien ook verstandig om de koop schriftelijk vast te leggen. Dit klinkt als een open deur, maar toch zijn er veel mensen die dit niet doen. De adrenaline loopt natuurlijk ook door je lichaam als je een boot gaat kopen, waardoor je vooral blijdschap voelt en je impulsief van aard bent. Toch is het verstandig om je hoofd koel te houden en de koop schriftelijk vast te leggen. Mochten er dan eventuele problemen ontstaan, dan heb je alles zwart op wit. Dan kun je er bijvoorbeeld mee naar de rechter in een extreem geval, maar zonder het schriftelijk vastleggen is dat allemaal niet mogelijk.

 

Uiteraard is het ook belangrijk om na te gaan of je voor een nieuwe boot van Zijlmans Jachtbouw of voor een oudere boot gaat. Een nieuwe boot heeft vaak minder mankementen maar is wel flink aan de prijs.