Het aanbod makelaars in Nederland is enorm groot. In elke plaats of stad is er een ruime keuze aan makelaars. Dat kan het best moeilijk maken om de voor u beste makelaar te vinden. Door op een aantal kenmerken van makelaars en makelaarskantoren te letten, kunt u goed doordacht de meest geschikte makelaar vinden om uw woning te verkopen of een nieuw huis te kopen. Doe uw voordeel met onze adviezen!

 

Ga voor een regionale specialist

Belangrijk bij het kiezen van een geschikte makelaar is om te gaan voor een makelaar die de regio waar u woont (of wilt gaan wonen) goed kent. Woon je bijvoorbeeld in Zundert of Rijsbergen, dan is de Huizenbemiddelaar Zundert: uw makelaar nabij Rijsbergen een goede keuze. De Huizenbemiddelaar Zundert: uw makelaar nabij Rijsbergen kent de woningmarkt in de regio namelijk door en door. En dat levert voordelen op: makelaars die hun woonomgeving goed kennen kunnen betere verkoopprijzen bedingen, weten wat de kracht en zwakte is van het woningaanbod en spelen daar slim op in.

 

Stel goede vragen & maak heldere afspraken

Een echte afvinklijst om dé perfecte makelaar op het spoor te komen, bestaat eigenlijk niet. Daarom is het belangrijk om tijdens het kennismakingsgesprek goede vragen te stellen. Zo kom je erachter of je de juiste professional hebt gevonden. Is de makelaar open en eerlijk over het traject dat jullie samen ingaan? Is hij of zij geïnteresseerd in jouw specifieke wensen en worden die als uitgangspunt genomen? Heeft de kandidaat ervaring met prijsonderhandelingen? En is er qua prijsafspraken en taakinvulling sprake van helderheid, of is de makelaar hier vaag en onduidelijk over. Door op dit soort zaken te letten, krijg je al snel een goede indruk van wat je van de betreffende persoon mag verwachten.

 

Zijn er op internet klantbeoordelingen te vinden?

Een goede tactiek om erachter te komen of de kandidaat/kandidaten makelaar die je in het vizier hebt in orde zijn, zijn beoordelingen van eerdere klanten. Vaak kun je online veel informatie over makelaars bij jouw in de buurt vinden van eerdere klanten. Ga actief op zoek naar internet-reviews op betrouwbare sites om een helder beeld te krijgen van de professional, of professionals, die kandidaat zijn om jou te helpen!