Na al die jaren met plezier in je auto te hebben gereden, is het moment daar: je wilt hem verkopen. Er komen veel zaken kijken bij het verkopen van een auto. Denk bijvoorbeeld aan het maken van foto’s. Bij 90% van de mensen in Nederland begint de zoektocht naar een (tweedehands) auto online. Het is dus erg belangrijk om de auto zo mooi mogelijk te presenteren. Rotoview Studios maakt foto’s van hoge kwaliteit in hun eigen studio.

 

Bepaal de waarde van de auto

Bekijk goed wat er op dit moment voor de auto’s gevraagd wordt. Als er gemiddeld €6.000 wordt gevraagd, heeft het geen zin om €10.000 euro te vragen. Vroeger was er nog een enorm verschil in prijzen van auto’s. Dit had te maken met het feit dat bijvoorbeeld een dealer veelal de auto afleverde inclusief garantie en onderhoud, terwijl een particulier dit niet deed. Tegenwoordig is dit niet meer altijd het geval. Dealers kunnen de auto ook aanbieden tegen het ‘direct meenemen’-tarief.

 

Maak goede foto’s

Het is belangrijk om de auto goed te presenteren. Je kunt met een telefoon goede foto’s maken, maar het loont ook zeker om het professioneel aan te pakken. Je kunt bijvoorbeeld een fotograaf inschakelen of zelf aan de slag gaan met een spiegelreflexcamera. Als de auto bijzonders opties heeft, is het verstandig om deze extra uit te lichten. Dat maakt de auto namelijk uniek ten opzichte van andere auto’s. Ook is het belangrijk om foto’s te maken bij vol daglicht. Zo zien ze er het beste uit en kun je de auto extra schoon laten lijken door het weerkaatsende licht.

 

Wees eerlijk

Het is niet meer dan normaal dat een occasion gebruikssporen heeft. Mochten er gebreken zijn, dan kun je deze het beste vermelden in de tekst. De verkopende partij heeft namelijk een meldplicht en andersom heeft de kopende partij een vraagplicht.

 

Bezichtigingsafspraak en proefrit

Wanneer er een akkoord is bereikt over een prijs, kan er een afspraak gemaakt worden. Dit kun je het beste bij daglicht doen. Zo kan de kopende partij de auto goed beoordelen en is het veiliger. Geef de koper de tijd om de auto uitgebreid te bekijken. Het gaat namelijk bijna altijd om een groot bedrag. Bij auto’s met een waarde hoger dan €50.000 is het handig om gebruik te maken van autoconfiguratie. Ook is het goed om de koper een proefrit te laten rijden. Vul dan voor de proefrit zelf een proefrit verklaring in tweevoud in en laat deze verklaring ondertekenen door de belangstellende. In het geval van schade of boetes kan dit worden verhaald bij de koper.