Het zelf leggen van een vloer is een secuur en precies werkje. Maar als je er even de tijd voor neemt bespaart het toch nog een leuke cent, die je dan weer kan gebruiken om je huis verder in te richten. Een gouden tip is om het parket minimaal 2 weken van te voren in huis te leggen. Zo kan het hout wennen aan de temperatuursverschillen en vochtigheid van je huis. Het grote voordeel hiervan is dat de vloer na het legen vele malen minder zal krimpen of uitzetten.

 

Voor de afwerking van het parket kan je mooi mooi grenen plinten gebruiken. Je kan ook de keuze laten vallen op MDF plinten, deze zijn iets makkelijker bewerkbaar maar hebben het nadeel dat ze iets minder duurzaam zijn. Ook is erg mooi om met contrastverhogende witte plinten te gaan werken, hierdoor schep je meer ruimte en zal het parket beter opvallen.

 

Als je gebruik maakt van een houten parket met een dikte van 19mm of meer is het gebruik van isolatie niet nodig. Hout heeft namelijk een hoge isolatiewaarde dus om nog onder het parket te gaan isoleren zal nutteloos zijn.

parket