Op 11 november is het weer zo ver: Singles Day. Deze van oorsprong Chinese traditie is sinds enkele jaren ook in de rest van de wereld doorgedrongen. Wat eerst een feest was om het vrijgezellenbestaan te vieren, is uitgegroeid tot hét shopping-evenement van het jaar. In China worden jaarlijks omzetrecords gebroken en ook hier zijn steeds meer mensen die profiteren van de aanbiedingen die je op deze dag kunt vinden. Met name online valt er veel te profiteren van kortingen en acties in een groot aantal webshops.

 

Wie nemen deel aan Singles Day?

Je bent natuurlijk benieuwd waar je terecht kan voor goed geprijsde producten. In de afgelopen edities van Singles Day deed al een groot aantal internetwinkels mee aan de acties. De grote jongens zoals Bol.com, Coolblue en MediaMarkt zijn ongetwijfeld ook dit jaar weer van de partij. Maar ook specialistische webshops zoals Hunkemöller voor de lingerie en ICI Paris XL voor parfums hebben zo goed als zeker een groot deel van hun assortiment afgeprijsd. Ook kun je terecht bij een aantal fashion-shops. Hoogstwaarschijnlijk kun je mooie aanbiedingen scoren bij H&M en een aantal andere kledingzaken. Wel zo fijn dat je niet speciaal op de winteruitverkoop hoeft te wachten om leuke kleding tegen een zacht prijsje aan te schaffen.

 

Wat is er in de aanbieding?

Het bijzondere aan deze dag is dat de aanbiedingen meestal niet lang van te voren worden bekend gemaakt. Soms krijgen vaste klanten wel een uitnodiging of kortingscode waarbij al een idee gegeven wordt op welke bestsellers je korting kunt krijgen. Maar het is vooral een kwestie van de sites goed in de gaten houden. Er bestaan gelukkig ook websites waar een overzicht wordt gegeven van alle deelnemers aan Singles Day en hun beste aanbiedingen. Ook kan het zijn dat bepaalde webshops de acties eerder laten beginnen of juist langer laten lopen. Het is daarom slim om al vanaf eind oktober/ begin november een oogje op jouw favoriete online stores te werpen!