Waarvoor gebruik je een basketbalpaal?

Voor een potje basketbal na schooltijd, oefenen voor een basketbalwedstrijd of even relaxen na het werk; een basketbalpaal is leuk voor jong en oud. Wanneer je een basketbalpaal buiten wilt neerzetten, kun je kiezen uit diverse soorten palen. Zo heb je basketbalpalen die je kunt verstellen van hoogte en die kunt je verrijden. Je gebruikt de paal voor basketballen voor een partijtje basketbal ter ontspanning, voor je kinderen of je kunt een paal bijvoorbeeld op de camping gebruiken, zodat iedereen er daar ook plezier van heeft.

 

 

Hoe gebruik je een paal voor basketbal?

Het grote voordeel van een basketbalpaal buiten, is dat je geen muur nodig hebt om het backboard aan op te hangen. Een paal heeft dit backboard, de basket en paal in één. Zo kun je de paal gemakkelijk buiten zetten en daar met je kinderen of vrienden basketballen. Basketbalpalen zijn ook goed neer te zetten op een schoolplein of op campings. Om gemakkelijk met kinderen een partij te basketballen, zijn veel palen te verstellen van hoogte.

 

 

Basketbalpalen voor iedereen

De officiële hoogte van een paal voor basketballen is 3,048 meter. Wanneer je deze paal kunt verstellen, hoef je niet telkens een nieuwe te kopen voor je kind. Deze paal groeit namelijk mee met de lengte van je kind. Vaak hebben basketbalpalen een opslagtank voor tegengewicht. Deze kun je vullen met zand of water. De palen zijn in verschillende soorten en kleuren verkrijgbaar. Zo kun je een paal kopen die op een trampoline te zetten is en zijn er basketbalpalen verkrijgbaar in een rode, groene, oranje, zwarte en blauwe uitvoering. Even ontspannen, samen met je kind basketballen of een leuke activiteit tijdens de vakantie: met een basketbalpaal heb je gegarandeerd plezier met het sporten.

 

basketbalpaal