Een Reiki-behandeling is zachtaardig en volkomen veilig. Iedereen kan profiteren van deze prachtige helende modaliteit! Maar ben je niet zeker en vraag je je af wat deze energieboost precies betekent? Lees dan verder en ontdek hoe het werkt en wat je mag verwachten!

Wat is Reiki?

Het woord ‘Reiki’ bestaat uit twee Japanse woorden, namelijk ‘Rei’ – wat Hogere Kracht betekent en ‘Ki’ dat Levenskracht of levensenergie betekent. Reiki is een holistisch genezingssysteem dat ‘spirituele energie’ kanaliseert om de geest en het lichaam in evenwicht te brengen en het welzijn te bevorderen. Verder is het een energiehelend systeem en geen manipulatief systeem waarbij handen over het lichaam bewegen.

 

Wat zijn de voordelen van een Reiki-behandeling?

Wanneer je aan een ziekte lijdt, kan Reiki helpen om de pijn te verlichten en het natuurlijke genezende vermogen van je lichaam verbeteren, waardoor de hersteltijd verkort wordt. Daarnaast kan Reiki elk emotioneel lijden genezen door je te helpen om vastgelopen spanning of onderdrukte gevoelens los te laten. Deze kunnen na verloop van tijd, als ze niet worden opgelost, lichamelijke ziekten veroorzaken. Na het loslaten van oude en negatieve energie in je energieveld, zal Reiki je een dosis onvoorwaardelijke liefde geven die een gevoel van verbondenheid en heelheid terugbrengt. Om die reden helpt Reiki je ook vooruit als je je verloren of verward voelt. Het kan je duidelijkheid, inzicht, inspiratie of oplossing geven voor alle levensproblemen waarmee je te maken hebt. Reiki brengt je volledige fysieke, emotionele, mentale en spirituele lichamen en energiecentra (chakra’s) in evenwicht. Hierdoor wordt totale gelukzaligheid en ontspanning opgewekt.

Wat te verwachten tijdens een behandeling?

Een Reiki-behandeling verschilt van persoon tot persoon en past perfect bij je genezingsbehoeften. Je ligt volledig aangekleed op een massagetafel en luistert waarschijnlijk naar serene muziek. De beoefenaar plaatst dan de handen in een reeks posities zachtjes op je lichaam of net boven je lichaam. Vanwege de hoeveelheid energie die tijdens de behandeling naar je wordt gekanaliseerd, kun je enkele symptomen ervaren: maaggerommel, kippenvel, warmte, koude rillingen, energievonken, of je kunt zelfs in slaap vallen.