We willen er eigenlijk niet meer aan denken. De lockdown, maar we moeten er tegenwoordig toch rekening mee houden, dat er altijd een kans is dat die er komt. Beweging in deze lockdowns is erg belangrijk. Ook al zijn er tijdens de verschillende lockdowns beperkingen om van huis weg te gaan, zijn er toch veel verschillende manieren om actief te blijven en organisaties die oefeningen online zetten.

 

Het moderne leven kan behoorlijk comfortabel en lui zijn. Je hebt online school of werkt vanuit huis. Je gaat al snel s’ avonds op de bank liggen tv kijken of computerspelletjes doen. We zitten veel te veel in de periode van een lockdown, maar onze lichamen zijn helemaal niet ontworpen om de hele tijd te zitten. Ze moeten lopen, springen, rennen en bewegen om gezond te zijn, goed te groeien en de juiste hoeveelheid energie te verbruiken.

 

Natuurlijk is het belangrijk om te ontspannen, maar er is een verschil tussen ontspannen en inactief zijn! Het is feit is dat mensen die inactief zijn, niet genoeg energie verbranden en vet opslaan in hun lichaam.

Gewoon opstaan en bewegen verbrandt calorieën en helpt ziekten zoals diabetes type 2, hartziekten of kanker te voorkomen. Iedereen even van de bank of uit die bureaustoel krijgen zal helpen. Als je dus een tijdje hebt gezeten sta dan even op of loop wat rond. Heb je een springtouw? Leg deze naast je bureau neer en neem hiervoor een paar minuten per dag de pauze voor. Je kunt ook proberen de tijd te beperken die je aan tv kijken of de computer spendeert.

 

Of ga tijdens de pauze een goede dosis frisse lucht halen tijdens een wandeling. Dit helpt niet alleen bij het bewegen, maar zorgt er ook voor beter slapen.

Zit je op hockey of voetbal, en heb je helemaal geen zin om touwtje te springen of weer een ten minute work-out te doen van die bekende fitfluencer, bestel dan een voetbalgoal of hockeydoel voor in de tuin. Vraag wat teamgenootjes om langs te komen en maak je eigen training. Vergeet hierbij niet de social distancing en houdt het verantwoord. Heb je geen tuin? Koop dan een inklapbaar voetbalgoal of hockeydoel en neem ‘m mee naar het dichtstbijzijnde grasveldje.

 

Het is belangrijk, beweging in je dag te plannen. Zo houd je je hart gezond en verminder je het risico op ernstige ziekten. Vergeet dan niet hoe beweging het herstel tijdens corona kan bevorderen. Veel mensen hebben stress in de lockdown en voelen zich meer down dan normaal. Ook hierop kan beweging een goede invloed hebben.

Kortom beweging heeft alleen maar voordelen, nog meer in de lockdown dan normaal!