Gamen is tegenwoordig niet weg te denken. Voornamelijk de jongere generatie vermaken zich ermee en zitten zo elke dag wel een paar uur achter hun beeldscherm te spelen. Veel mensen spelen bijvoorbeeld op een X-box of Nintendo, een andere populaire manier is om op pc te gamen. Veel spellen van de console kunnen namelijk op de pc worden gespeeld, daarnaast kun je de pc weer voor andere dingen gebruiken, zoals voor werk. Met alle verschillende pc’s en laptops die je kant en klaar in de winkel kunt kopen kan het lastig zijn om te kiezen welke perfect bij jou past. Gelukkig kun je ook je eigen game pc bouwen. Er zijn een aantal redenen waarom het samenstellen en tevens bouwen van een pc een slim maar ook een leuk idee is.

 

Volledige keuzevrijheid

Wanneer je een pc in de winkel koopt is die al samengesteld. Hierdoor voldoet die aan een aantal wensen, maar prijstechnisch gezien is dit interessant. De onderdelen waar een complete pc uit bestaat zoals de grafische kaart, het moederbord, de voeding, het beeldscherm, etc. kun je vervangen en dus vervangen door een goedkopere of duurdere component. Je kunt het immers zo duur maken als je wil, het is afhankelijk van wat je wil doen met je samengestelde pc. Wanneer je zware games wil spelen met graphics in full HD dan is een (dure) betere grafische kaart dan een goedkopere.

 

Zelf een pc samenstellen levert een pc op die aan al jouw wensen voldoet

Misschien heb je wellicht helemaal geen behoefte aan een hele grote harde schijf, maar vindt je een kleurecht en scherp beeld wel heel belangrijk, of misschien wil je juist een muis en toetsenbord waarmee het zeer aangenaam werken is. Deze en nog veel meer wensen kun je heel simpel in vervulling laten gaan wanneer je zelf een pc gaat bouwen.

 

Een kapot onderdeel is nog goed te vervangen.

Een pc is een open systeem. Dit betekend dat wanneer er componenten op de markt zijn die jouw pc ondersteunen jij nog heel lang onderdelen in je computer kunt vervangen, mocht er per ongeluk iets kapot gaan.

 

Een gevoel van voldoening

Ten slotte geeft het bouwen van je eigen game pc een gevoel van voldoening. Wanneer je het voor het eerst probeert te doen kan het spannend zijn. Wanneer je een pc gaat bouwen zullen er genoeg vragen zijn die door je hoofd spelen en je zult tegen dingen opkijken. Maar wanneer je op zo’n moment toch doorzet en het voor elkaar krijgt krijg je ook dat gevoel. Dit geldt ook voor reparaties aan de pc. De onderdelen zitten overzichtelijk en relatief eenvoudig herkenbaar in de behuizing gemonteerd. In de meeste gevallen heb je alleen een schroevendraaier nodig. Dit maakt het uiterst eenvoudig om zowel een pc te bouwen en te repareren.