Het is voor velen een werkelijk paradijs. Een vakantie naar Bali is iets wat iedereen wel weer zou willen. Maar is er al een richtlijn met wanneer we eventueel weer kunnen wegdromen over een vakantie naar Bali? Daar zullen we het hieronder verder over hebben.

 

Vakanties naar Bali – waar hangt het vanaf

 

Het is heel lastig om te zeggen wanneer we weer op vakantie kunnen naar plekken zoals Bali. Zo ging we er vorig jaar vanuit dat het dit jaar wel weer zou kunnen, maar worden zelfs vakanties in eigen land soms moeilijk. De coronacijfers lopen in Nederland namelijk weer flink op en dat terwijl er ook al veel is gevaccineerd. Dat komt voornamelijk doordat we nu te maken hebben met een nieuwe variant. Het kan daarnaast ook nog zijn dat we te maken gaan krijgen met een nieuwe variant in de toekomst. Dat kunnen we op dit moment namelijk niet weten.

 

Maar net zo belangrijk is het hoe de situatie in Indonesië zelf is. Op dit moment is de situatie daar namelijk zeer ernstig en Bali zit zelf in een lockdown. Dat terwijl er een lange tijd geen lockdown is geweest, maar nu dus wel. Het vaccineren is daar dan ook nog lang niet zo ver zoals het in Europa is. Er zal dus nog moeten blijken hoe snel het vaccinatieprogramma daar op een gegeven moment op pijl kan komen.

 

De mooiste plekken van Bali bezoeken

 

Er zijn diverse mogelijkheden geweest om nog een vakantie naar Bali te boeken. Dat kan door met bijvoorbeeld een zakelijk visum het land in te reizen. Mensen met een business visum werden bijvoorbeeld nog wel toegelaten.

 

Daarnaast kun je natuurlijk al wel alvast je vakantie plannen voor wanneer het weer met minder beperking mogelijk is, of het reizen voor gevaccineerden makkelijker wordt gemaakt. Je kunt je vakantie alvast plannen voor wanneer je in het prachtige Canggu wilt gaan zitten of juist meer in de toeristische gedeeltes van Kuta of Seminyak. Bovendien is het op dit moment wel vele malen rustiger op het eiland dan het andere jaren voor corona was. De rust kan een stuk aangenamer zijn dan de enorme drukte. Verwacht wordt dat het ook nog wel een tijd zal duren voordat het weer net zo druk is, zoals voor corona. Op plekken zoals Canggu bijvoorbeeld kun je dan ook prachtige villa’s huren waar je op een rustige locatie kunt zitten.