Je hele leven verandert wanneer je vader of moeder wordt, je zorgt voor een juiste opvoeding en biedt jouw kinderen altijd steun. Daarom kan het best een pittige stap zijn voor ouders wanneer kinderen besluiten om uit huis te gaan. Je hoeft geen rekening meer te houden met trainingen, vriendjes of vriendinnen en logeerpartijen behoren ook tot het verleden. Maar met wat ga je die leegte opvullen? Ga je op de buurjongen passen of word je een gastgezin voor Holland Travel Active? In dit artikel bespreken we enkele mogelijkheden waarmee je vrije tijd mee kunt invullen.

 

Meld je aan als gastgezin

Je kunt ervoor kiezen om je samen aan te melden als gastgezin. Zo maak je kennis met studenten uit de hele wereld, zij verblijven enkele maanden in Nederland en studeren hier. Dit is de kans om  zorg te bieden aan iemand. Zo kun je samen met de uitwisselingsstudent op stap gaan, koken of elkaars cultuur ervaren.

 

Oude hobby’s opnieuw oppakken

Het krijgen van een baby betekent voor velen het opzeggen van zijn of haar hobby’s, want kinderen kosten veel tijd, Was jij voorheen niet te stoppen op het voetbalveld of was jij héél goed in schaken? Dan is dit dé tijd om weer met die hobby aan de slag te gaan.

 

Selfcare

Volgens sommige is ‘selfcare’ een trend maar volgens ons is het goed verzorgen van jezelf super belangrijk. Nu je kinderen uit huis gaan, is het weer mogelijk om op je vrije dagen eens lekker naar de sauna of wellness te gaan. Ook kun je samen met je partner aan de slag om thuis zelf een sauna te bouwen, in combinatie met een koude douche werkt dit zeer ontspannend.

 

Duwtje in de rug

Zijn je kinderen nog niet uit huis maar klinken bovenstaande opties je als muziek in de oren? Dan is het voor je zoon of dochter mogelijk om in overleg een uitwisselingsproject aan te gaan. Hij of zij krijgt de kans een semester of langer te verblijven in het buitenland. Hier doen zij ervaringen op die je in een Nederlands klaslokaal niet uit de boeken kunt leren. Interesse? Bekijk dan het uitwisselingsprogramma van YFU voor meer informatie.