De kans bestaat dat je er nog nooit van gehoord hebt, maar hij wordt wel steeds bekender, de Himalaya zoutlamp, of de zoutsteenlamp. Deze zoutsteenlamp is behalve woondecoratie ook nog een lamp met een magische werking, waar we verder op in zullen gaan. Ben jij dus opzoek naar een verandering in de sfeer van jouw huis, dan moet je dit echt eens lezen.

 

Himalaya Zoutlamp

 

Himalaya zoutlamp, gemaakt van zoutkristallen

De Himalaya zoutlamp is precies wat je zou denken dat het is, het is een lamp die gemaakt is van de zoutkristallen uit het Himalayagebergte, die een helende werking hebben. Deze kristallen bestaan grotendeels uit sodium chloride, wat ons keukenzout is. En nee dit is niet alleen maar een folklore, er zit ook wetenschappelijk onderzoek achter. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het Himalaya zout negatieve ionen produceert die de lucht zuivert en hiermee schadelijke ionen, van elektrische apparaten bijvoorbeeld, uit de lucht haalt. Dit komt doordat het lampje het zout verwarmt en zo de ionen vrijkomen.

 

Deze schadelijke ionen die elektrisch apparatuur bijvoorbeeld vrijlaten zijn positieve ionen, wat goed klinkt, maar dat zijn ze niet. Positieve ionen zorgen namelijk voor een verandering in de lucht wat ons belemmert bij het ademhalen. Negatieve ionen doen juist het tegenovergestelde. Op deze manier helpt een Himalaya zoutlamp tegen bijvoorbeeld astma, bronchitis, slaapproblemen maar ook veroudering en huidziektes als eczeem.

 

Zoutlamp kopen? Houd hier rekening mee:

Wil je dus inderdaad een zoutlamp kopen, dan moet je aan enkele dingen denken. Zo wil je hem neerzetten op een plek waar je of graag wilt relaxen, of waar jij je juist wilt concentreren om er het meeste voordeel uit te behalen. De slaapkamer of de studeerkamer bijvoorbeeld. Ook is het belangrijk dat je zeker weet dat de lamp die jij aanschaft van echt Himalaya zout is, er bestaan namelijk ook veel nep zoutlampen die helemaal niks doen. Ook is het belangrijk dat je een zoutlamp kopen gaat die bij jou past in een vorm die je mooi vindt, de lamp hoeft er namelijk niet als een kristal uit te zien, je hebt ze ook in verschillende geometrische vormen. En je wilt natuurlijk wel dat de lamp in jouw interieur past.