Een Big Green Egg workshop heeft niks met eieren leggen te maken. Een Big Green Egg is namelijk een barbecue, gefabriceerd uit keramiek. Het idee van deze oven is al 3000 jaar oud. Aziaten gebruikten destijds een kleioven genaamd ‘kamado’. Toen de Amerikanen gelegerd waren in China konden ze de verleiding niet weerstaan van deze bijzondere manier van eten bereiden en namen ze de kleioven mee naar het thuisland. Sinds 1974 zijn deze kleiovens te koop onder de naam Big Green Egg. Eerst werden de ovens geïmporteerd uit Japan en China, maar gaandeweg werd er voor gekozen om ze te laten produceren in Mexico.

Het bijzondere aan de barbecues tegenwoordig is dat ze van keramiek gemaakt zijn. Het keramiek waar de Big Green Egg van gemaakt is, is zo bijzonder omdat het ontwikkeld is door de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA. Door het speciale fabricatieproces kan het wel minstens honderdduizend keer worden verhit zonder verlies in kwaliteit.

Tijdens de eerder genoemde Big Green Egg workshop leert men omgaan met het unieke proces van voedsel bereiden met de EGG. Hierbij komt niet alleen het kookproces aan bod, maar zal er ook in worden gegaan op het onderhoud van de barbecue. Hoe moet deze worden aangestoken en hoe wordt de temperatuur geregeld. Een ervaren kok leert u daarna verschillende gerechten te bereiden, van voorgerecht naar hoofdgerecht tot dessert. Uiteraard wordt het eten ook geproefd!

Meer informatie over de Big Green Egg en de workshop kunt u vinden op de website van Master Catering en BBQ.