Gevelreclame is een veelgebruikte term. Hiermee wordt alle promotionele aandacht bedoeld die wordt gebruik aan de gevel van een pand of een winkel. Wanneer een winkeleigenaar een zaak ergens in de stad, dorp of erbuiten heeft dan wil hij of zij natuurlijk dat er zoveel mogelijk bezoekers naar binnen komen. Daarvoor moet er aan de buitenkant direct duidelijk zijn waar de zaak precies zit. Om daarvoor de zorgen wordt er dus gebruik gemaakt van gevelreclame.

 

Welke soorten gevelreclame zijn er?

 

Er zijn veel verschillende soorten gevelreclame. Zoals we hiervoor al aangegeven hebben, is gevelreclame alle vormen van promotionele aandacht aan de buitenkant van een zaak. Hieronder hebben we een kort lijstje gemaakt met de verschillende vormen hiervan.

 

  • Gevelborden: ten eerste kun je gebruik maken van borden aan de gevel van je zaak. Dit kunnen uithangborden zijn of buiten die op de muur zijn geplakt.
  • Lichtreclame: daarnaast kun je ook gebruik maken van lichtreclame bij je zaak. Denk er dan bijvoorbeeld aan dat je gebruik kunt maken van lichtbakken waar je complete logo in zit of dat je verlichte letters hebt. Verlichte letter zien er over het algemeen vaak net iets professionele uit, omdat elke letter een aparte lichtbak op zichzelf is.
  • Stickers op het raam: ook dit is een vorm van gevelreclame. Deze kan zowel aan de binnenkant of aan de buitenkant van het raam worden aangebracht. Raam stickers geven een etalage vaak een mooie indruk. Bovendien kunnen deze ook goed met andere vormen van gevelreclame worden gebruikt, zoals lichtbakken of uithangborden.
  • Vlaggen: tot slot kun je ook nog gebruik maken van een vlag voor de etalage, pand of winkel. Een vlag kan ook aan de gevel op worden gehangen en valt daarmee ook onder de vorm van gevelreclame.

Zoals je ziet zijn er veel verschillende vormen van gevelreclame. Het is slim om de gevelreclame aan een partij over te laten, zodat je zeker weet dat het helemaal op een professionele manier gebeurt. Zo is het verstandig om er op een slimme manier gebruik van te maken. Een uithangbord is vaak erg handig omdat je deze van de zijkant al ziet, terwijl raamstickers juist ontzettend handig en professioneel zijn wanneer mensen direct voor de etalage staan.