Het is iets dat er soms bij in kan schieten, maar toch is het ontzettend belangrijk en kan het veel meerwaarde geven, het geven van relatiegeschenken. Wel zijn er een aantal zaken die belangrijk zijn om rekening mee te houden wanneer jij relatiegeschenken gaat geven. Deze bespreken we daarom hieronder.

 

Denk goed aan het doel van het geven van een relatiegeschenk

Ten eerste is het belangrijk om goed na te denken over wat je ermee wilt bereiken. Wil je jouw eigen personeel blij maken, wil je jouw naamsbekendheid vergroten bij andere potentiële klanten of wil je bij een specifieke klant de dankbaarheid tonen?

 

Wanneer je jouw naamsbekendheid wilt vergroten dan kan het slim zijn om een product wel te geven dat je in grote aantallen weg kan geven en wat mensen vaak blijven gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan aanstekers als een relatiegeschenk geven of het geven van een sleutelhanger of bieropener die juist aan een sleutelhanger kan. Mensen zullen de aansteker, sleutelhanger of bieropener vaak blijven gebruiken, waardoor ze steeds weer aan jouw bedrijf worden herinnert. Nog unieker maak je het wanneer je een voorraad djeep aanstekers bestelt met bijvoorbeeld. bedrukking van jouw bedrijf

 

Bepaal voor wie je precies een relatiegeschenk wilt geven

Verder is het ook goed om van tevoren goed te bepalen wie je precies een relatiegeschenk wilt geven. Je hoeft namelijk niet elke klant hetzelfde te geven, waardoor het op een gegeven moment teveel werk of te duur wordt. Kijk naar klanten die je een x bedrag betalen en bepaald wat voor relatiegeschenk je hen wilt geven. Daarnaast kan het natuurlijk ook dat je een potentiële klant iets wil schenken.

 

Kijk goed naar de prijs van relatiegeschenken

Wanneer je een relatiegeschenk wilt geven dan is het belangrijk om goed te kijken naar de prijs ervan. Je wilt natuurlijk niet meer uitgeven dan dat je verdient aan de klant, maar je wilt ook niet met iets aankomen waardoor de klant zich niet gewaardeerd voelt. In dat geval creëer je precies het tegenovergestelde van wat je wilt. Denk dus goed na over wat je precies gaat geven. Wanneer je het niet te duur wilt maken, maar iemand toch blij wilt maken, kan het helpen om het cadeau meer te personaliseren. Weet je dat iemand een grote liefhebber van wijn is? Dan kan het juist slim zijn om een specifieke fles wijn voor diegene te halen, waarmee je zeker weet dat hij of zij erg blij mee zal zijn.