Als je iemand bent die veel op de weg is dan betekent dit dat je de auto regelmatig onderhoudt. Sommige auto’s worden weiniger gebruikt en dan kun je denken aan klassieke auto’s bijvoorbeeld. Als een motor stilstaat voor een korte tijd is dat niet zo erg. Heb je een auto die je weinig gebruikt en dus lang stilstaat dan kan dit voor problemen zorgen. Want een brandstof veroudert erdoor en dat zorgt voor problemen. Dit kun je gemakkelijk oplossen en wij vertellen je hoe.

 

Een klassieke auto of motorfiets

Je bent een eigenaar van een klassieke auto of motorfiets en deze wil je goed kunnen onderhouden. Je weet dat die lang kan stil staan want je rijdt er niet elke dag mee. Vooral in de wintermaanden zal die langer stil staan als een gewone auto. Je bent er zuinig op. Om brandstofveroudering tegen te gaan bestaat er een product waarmee jij kan voorkomen dat de brandstof verouderd. Niet alleen word je auto hiertegen beschermd maar het beschermt je tegen roest en beschermt je motor en brandstofpompen.

 

De brandstof stabilisator

Je weet nu dat er een product is die je auto kan beschermen. Je motor, brandstofpomp en roest worden beschermd als je auto te lang stilstaat. Dit kan je onderhouden met een goede brandstof stabilisator. Deze fuel system cleaner zorgt ervoor dat je brandstofsysteem schoon blijft. Blijft je auto langer stil staan dan kun je met deze benzine stabilisator ervoor zorgen dat je geen problemen gaat krijgen met je auto als je weer gaat rijden. Je auto zal goed beschermd zijn en kan blijven stil staan.

 

Hoe reinig je een verstopte roetfilter?

Een verstopte roetfilter kan verstopt raken en dit is schadelijk voor je motor en brandstofsysteem. Wil je zelf ervoor zorgen dat dit niet gebeurt dan kun je een keer per jaar je roetfilter reinigen. Gaat je lampje branden in de auto van je roetfilter dan is het handig het meteen te reinigen. Je kunt dit namelijk zelf doen door een roetreiniger te gebruiken. Je zou de roetfilter cleaner van Lindemann kunnen gebruiken die te vinden is op shop.dutchperformanceproducts.nl. Deze roetfilter reiniger is een van de beste reinigers voor je auto. Wil je het gebruiken doe dit voor de eerste tankbeurt want zo reinig je het volledig. Bij andere tankbeurten steeds toevoegen zodat je het systeem blijft schoonhouden.