Je kent het misschien wel. Je hebt echt trek in een heerlijk lange douche na een lange werkdag, maar het water stroomt maar flets uit de douchekop. Je wilt een emmer water vullen om wat mee schoon te maken, maar het lijkt een uur te duren. Je wilt de bloemen in de tuin besproeien, maar het water schiet nauwelijks een metertje ver. Kortom: je hebt te maken met een lage waterdruk. Maar wat veroorzaakt dat nu? En moet je dan meteen een loodgieter bellen?

 

Warme zomer, lage druk

Het typisch moment waarop je te kampen hebt met een lage waterdruk is hartje zomer. Dat hoeft eigenlijk ook niet te verbazen als je er even over na begint te denken. Tijdens hoge temperaturen verbruiken heel wat mensen een stuk meer water dan ze in normale omstandigheden zouden doen. Het zwembad is aan het vullen, de bloemen moeten water krijgen, je drinkt meer en natuurlijk ga je ook een keertje extra onder de heerlijk koude douche. Net omdat iedereen dat doet is het zo dat de maximale productiecapaciteit van de bedrijven overschreden kan worden. Dat betekent dat de reservoirs niet voldoende snel worden bijgevuld en de waterdruk dus lager komt te liggen. Dit probleem lost zichzelf op na verloop van tijd of kan je zelf oplossen door een drukverhoger van https://softwatersystems.nl/ in huis te halen.

 

Andere oorzaken

Is het helemaal niet warm buiten en kamp je toch met een lage waterdruk? Dan kan de zeef van jouw kraan verstopt zijn met kalk. Als dit het geval is stroomt het water niet meer zo lekker door als zou moeten. Dit kan je oplossen door het zeefje uit de kop te halen en schoon te maken. Ook een waterontharder van https://softwatersystems.nl/ kan een oplossing bieden.

 

Ten slotte kan het ook gewoon zijn dat jouw hoofdkraan niet volledig opengedraaid is. Heb je last van een te lage waterdruk? Dan is dat best het eerste wat je gaat controleren. Even volledig opendraaien en het probleem is al opgelost. Is dat niet het geval en zijn de andere oorzaken ook geen opties? Dan kan je best wel even contact opnemen met een loodgieter. Een specialist kan jou ongetwijfeld verder helpen en terug de waterdruk geven die je verwacht.