De AGV staat voor een Automatisch Geleid Voertuig (ofwel Automatic Guided Vehicle). Dit is misschien niet meer helemaal de juiste term, want de nieuwste voertuigen worden niet langer geleid. Door het gebruik van innovatieve navigatietechnieken bewegen deze onbemande voertuigen namelijk zelfstandig door een ruimte. Een AGV is een computer op wielen die geprogrammeerd is voor een specifieke taak.

 

Hierbij kunt u denken aan de afvoer van goederen van een productielijn naar een vast punt in een warehouse. Dat zijn taken die waarschijnlijk jarenlang elke dag hetzelfde uitgevoerd worden. Deze werkzaamheden kunnen daarom heel goed uitgevoerd worden door een voertuig dat voor die specifieke taak is geoptimaliseerd.

 

Wist u dat ruim een derde van uw interne processen te automatiseren is? Bedrijven maken vaak overbodige kosten voor het intern transporteren van goederen. Wij leggen u graag uit hoe u die overbodige kosten kunt verminderen aan de hand van een interessante oplossing, namelijk de AGV.

 

AGV’s (Automated Guided Vehicle ofwel Automatisch geleide voertuigen) zijn volledig geautomatiseerde en onbemande transportvoertuigen. Door het gebruik van innovatieve navigatietechnieken beweegt dit voertuig zelfstandig door een ruimte en hierdoor zijn aanpassingen aan machines of gebouwen niet noodzakelijk.