Heb je onlangs gekozen voor een uitdagende sport, kitesurfing, dan is dit een goede keuze! Belangrijk is het wel om te weten dat ook hier enkele regels van tel zijn. Deze zal je vast wel leren in een uitdagende priveles kitesurfen of in kitesurfschool, maar toch van belang vooraf enkele principes door te hebben.

 

Enkele belangrijke regels bij het kitesurfen

De kiter die in het water gaat heeft voorrang op de kiter die uit het water komt op het land. Dit komt omdat het op het land gevaarlijker is dan in het water.

Een andere regel die belangrijk is, is dat je voorrang moet geven aan andere watersporters en gebruikers op het strand. Dit komt omdat iemand op het strand of in de zee normaal gesproken niet zo snel zal reageren als een kitesurfer. Hou hier dus zeker rekening mee!

 

Een belangrijke regel is dat wanneer je iemand upwind passeert, dat je met je kite hoog vliegt. Omgekeerd, als je iemand downwind passeert, dan hou je je kite laag. Door deze regel te volgen, voorkom je dat je in de problemen komt met een andere kite.

 

Een andere belangrijke regels is dat wanneer er 2 kiters in dezelfde richting varen en de kiter die sneller is van achter komt, dat hij voorrang moet geven aan de langzamere kiter. Dit komt omdat de snellere kiter een beter zicht heeft op de situatie.

 

Een laatste regel die hier wordt meegegeven is dat de kiter die op een golf vaart voorrang heeft op de kiter die spring of die uit de tegenovergestelde richting komt. Dit komt dan weer omdat het moeilijker is een kite te besturen wanneer je op een golf surft.

 

Dit zijn slechts enkele regels natuurlijk. De overige lessen leer je het best in een priveles in kitesurfen of in de kitesurfschool.

 

Kitesurfschool_5