Vraag supporters en ze zullen je vertellen dat het een goede deal is voor kleine bedrijven. Winkels betalen nu een vergoeding om de kaart industrie in stand te houden, wanneer een klant een creditcard of pinpas gebruikt om te betalen worden de kosten van de verwerking van die transactie met deze vergoeding gedekt. Maar die kosten zullen krimpen als klanten winkelen via een crypto als Bitcoin, aangezien de transacties verwerkt worden, door een aantal concurrerende computers.

 

Een ander idee is dat Bitcoins en altcoins door mensen kan worden toegepast in ontwikkelingslanden, die mobiele telefoons hebben maar geen bankrekeningen. Mensen in deze landen waar de officiële munteenheid zwaar gekelderd is, is Bitcoins een oase van hoop. Ook kunnen Bitcoins betalingen anoniem gedaan worden tot op zekere hoogte, wat een pluspunt voor mensen is die bezorgd zijn over privacy of fiscale kwesties.

 

Wat zijn de nadelen van Bitcoins?

De Bitcoins uitwisselingen zijn kwetsbaar voor hackers. Een Bitcoins account is niet zoals een FDIC-verzekerde bankrekening. De Financial Industry Regulatory Authority of FINRA, heeft daarom een waarschuwing gegeven dat digitale valuta’s “meer dan een beetje riskant” zijn. De anonimiteit is niet het grootste voordeel voor velen. Vaak is het vooral voor criminelen een uitweg om zo hun geld wit te wassen en belastingfraude. Het is dus niet altijd even veilig om Bitcoins te gebruiken, vooral ook omdat het niet door een centrale bank goed gekeurde valuta is.