Een waterpijp roken wordt tegenwoordig door veel mensen gedaan. In india, waar de waterpijp oorspronkelijk vandaag komt, roken ook veel jongeren. Dit komt doordat ze daar een mengsel roken waarvan gedacht wordt dat deze een stuk minder schadelijk is. Dit mengsel wordt ook wel herbal molasses genoemd. In dit mengsel zitten onder andere suiker- en fruitextracten en is teer- en nicotinevrij. Als er gewone tabak wordt gebruikt in een waterpijp, meent men dat dit minder schadelijk is voor de gezondheid.

 

Al Fakher Logo

Een bekende leverancier van herbal molasses is Al Fakher. Dit bedrijf uit het midden oosten zit in de Verenigde Arabische Emiraten en produceert verschillende molasses. Denk aan de standaard smaken zoals Appel, citroen en de welbekende watermeloen. Maar een opkomende trend is het gebruik van speciale mixen en smaakjes met een pakkende naam. Denk aan Lovely Cherry, Sweet Pomegranate en Banana Montana. Er is zelfs Al Fakher tabak te krijgen van 1KG. Dit levert een voordeel op qua prijs en de melasse is goed houdbaar.

 

Naast Al Fakher tabak heeft dit merk ook kooltjes van Al Fakher. Een goed kooltje is onmisbaar voor een goede waterpijpsessie. Een kooltje moet gelijkmatig branden en geen nare bijsmaak opleveren. Sommige gebruikers prefereren een kooltje van houtskool of houtskoolgries. Dit laatste zal zeer snel tot gloeien worden gebracht.