Als je meedoet om ergens geld te winnen, wil je natuurlijk wel dat je veel winkansen hebt. Een kans van één op 20 miljoen bij een loterij is natuurlijk niet bijster interessant. Zeker wanneer er maar één geldprijs is te verdelen en jij een tientje moet betalen voor een lot. Dan is het bijna weggegooid geld. Uiteraard zul je dolgelukkig zijn wanneer je wel de grote prijs wint, maar zoals gezegd zullen veel mensen liever gaan voor een loterij waar wel wat meer winkansen zijn.

 

In Nederland doet vooral de staatsloterij het erg goed. Verder zijn er nog doelen zoals de Nationale Postcode Loterij. Ook andere loterijen zoals de BankGiro Loterij, de Vrienden Loterij en de Sponsor Bingo Loterij hebben veel mensen die iedere maand meespelen of mensen die regelmatig een lot kopen. Het is overigens ook goed om te weten dat een groot deel van het geld van deze loterijen naar een goed doel gaat. De Nederlandse overheid heeft namelijk in de wet opgenomen dat minimaal de helft van de inkomsten naar een goed doel moet gaan. Dus als je ergens een lot koopt, dan gaat een groot deel ook direct naar een goed doel. Dat is natuurlijk altijd positief.

 

Een loterij als de BankGiro heeft 650.000 meespelende mensen en zij steunen voornamelijk doelen die zich richten op de culturele sector. Dus als je dergelijke doelen en initiatieven steunt, dan is het verstandig om als je met een loterij mee wilt doen de BankGiro te steunen.