Wil u uw huis isoleren? Dan is vloerisolatie misschien een geschikte optie voor uw woning. Met vloerisolatie weet u de warmte beter vast te houden waardoor u energie weet te besparen. Er zijn meerdere materialen die gebruikt kunnen worden voor vloerisolatie. Materialen die gebruikt kunnen worden zijn purschuim, lcynene, isolatiefolie en isolatieplaten.

Purschuim

Purschuim is een van de meest gebruikte isolatiematerialen. Het purschuim wordt op de onderkant van de vloer gespoten. Nadat het op de onderkant gespoten is, zet het meteen uit waardoor kieren en gaten direct gedicht worden. Door deze werking geld het als een van de effectievere isolatiematerialen. Het grote voordeel van purschuim is dat gaten en kieren direct gedicht worden, iets wat een belangrijke voorwaarde is voor isolatie. Verder is purschuim ook goed bestand tegen vocht en daarom uitermate geschikt om in vochtige kruipruimtes te gebruiken. Een nadeel van purschuim is dat het een chemische stof betreft. Daarom is het belangrijk dat het op de juiste wijze wordt aangebracht. Probeer dit dus zelf niet te doen, kies ten aller tijde voor een professional met de juiste certificering.

Lcynene

Zoekt u isolatiemateriaal dat veiliger én duurzamer is dan purschuim? Dan is lcynene misschien een geschikte optie voor u. Lcynene heeft dezelfde voor- en nadelen als voor purschuim. Er komen alleen minder schadelijke gassen vrij bij de plaatsing van lcynene ten opzichte van purschuim.

Isolatiefolie

Een andere mogelijkheid op het gebied van vloerisolatie is isolatiefolie. Bij isolatiefolie wordt er folie tegen de vloer van uw woning geplaatst. Door gebruik te maken van folie weet de koude lucht geen weg naar boven te vinden en zal u geen warmte via de vloer verliezen. Echter kent isolatiefolie een nadeel ten opzichte van purschuim. Zo is het lastig om kieren en gaten te dichten met isolatiefolie.

Isolatieplaten

Isolatieplaten zijn platen die gemaakt zijn van materialen als glaswol, pur of EPS. De materiaalkeuze bepaalt de mate van isolatie. Het nadeel van isolatieplaten is dat het lastig kan zijn wanneer er om leidingen en kabels gewerkt dient te worden. Dit vergt vrij veel arbeidstijd in vergelijking met purschuim bijvoorbeeld.