Bedrijfskleding is kleding die speciaal ontworpen en geproduceerd wordt voor medewerkers van een bedrijf, organisatie of instelling. Het doel van bedrijfskleding is om de medewerkers te identificeren als werknemers van het bedrijf en om een professionele uitstraling te geven aan het bedrijf. Bedrijfskleding kan ook dienen als bescherming voor de medewerkers, bijvoorbeeld tegen vuil, chemicaliën of andere gevaarlijke stoffen. Bedrijfskleding kan bestaan uit bijvoorbeeld uniformen, overalls, polo’s, werkjassen, werkbroeken, veiligheidsschoenen, helmen en andere beschermingsmiddelen. Bedrijfskleding kan zowel door bedrijven zelf geproduceerd worden als door externe partijen.

werkjassen

De voordelen

Werkjassen hebben meerdere nuttige functies, afhankelijk van het type werk dat je doet en de omstandigheden waaronder je werkt. Hieronder staan enkele veelvoorkomende redenen waarom mensen werkjassen dragen:
Bescherming tegen de elementen: Werkjassen zijn vaak ontworpen om bescherming te bieden tegen regen, wind, kou en andere weersomstandigheden. Dit kan bijvoorbeeld belangrijk zijn voor mensen die buiten werken, zoals bouwvakkers, hoveniers, postbezorgers en bezorgers.
Veiligheid: Werkjassen kunnen worden ontworpen om zichtbaarheid te verbeteren door bijvoorbeeld reflecterende materialen te gebruiken. Dit is vooral belangrijk voor mensen die werken in omgevingen met weinig licht of tijdens slechte weersomstandigheden. Daarnaast kunnen sommige werkjassen ook bescherming bieden tegen vuur, chemicaliën, snijwonden of andere potentiële gevaren op de werkplek.
Functionaliteit: Werkjassen kunnen worden ontworpen met praktische functies zoals veel zakken, ritsen, capuchons en verstelbare mouwen en taillebanden. Dit kan het gemakkelijker maken om gereedschappen, apparatuur en andere benodigdheden op te bergen en bij de hand te houden tijdens het werk.
Professionele uitstraling: Werkjassen kunnen ook worden gebruikt om een professionele uitstraling te geven aan medewerkers van bedrijven en organisaties, zoals in de horeca, de gezondheidszorg en de detailhandel. Dit kan bijdragen aan een positieve indruk op klanten en het opbouwen van een merkimago.

Al met al kan een goede werkjas bijdragen aan de veiligheid, het comfort en de functionaliteit van mensen die buiten of binnen werken, afhankelijk van het type jas dat je kiest.