binnenstad Groningen

Groningen is een onwijs leuk stadje. Het is jonge, dynamische stad waar allerlei soorten mensen samen komen. Naast dat Groningen momenteel een bekende universiteitsstad is, is het ook rijk aan historie en cultuur. Maar wat maakt Groningen dan zo mooi? We vertellen je in dit artikel wat je allemaal kunt doen en hoe jij optimaal kan wonen in Groningen.

 

 

Bezienswaardigheden in Groningen

Groningen is een bruisende stad met prachtige pakhuizen in het centrum. Er zijn veel dingen om te doen, voor verschillende mensen. We zetten de leukste bezienswaardigheden voor je op een rij:

  • Het Groninger Museum
  • Hofjes
  • De Martinitoren
  • Forum Groningen

Groningen is een historische stad, maar bij Het Groninger Museum draait het juist om moderne architectuur. De tegenstrijdigheid maakt het extra leuk om dit museum te bezoeken.

De Hofjes zijn authentieke, kleine huisjes in de binnenstad waar je gezellig rond kunt lopen. Vroeger waren dit gratis huisjes voor armen, weduwen en zieken.

De Martinitoren is het hoogste gebouw van de stad. Je kunt hier naar boven lopen en van het prachtige uitzicht genieten.

Forum Groningen is een ontmoetingsplek voor zowel jong als oud. Je hebt er vijf filmzalen, horeca, Smartlab, bibliotheek en een geweldig dakterras.

Wonen in Groningen

In Groningen kun je voor een ontzettend goede prijs een appartement, woning of kamer vinden. Dit is extra aantrekkelijk wanneer je in Groningen wilt wonen om te studeren. De prijs voor een appartement is daar bijna twee keer zo goedkoop, als de prijs voor een klein kamertje in Amsterdam. Wat wonen in Groningen ook fijn maakt is dat alles dicht bij elkaar zit. Je kunt gemakkelijk met de fiets overal komen.

 

Zoals je hierboven gelezen hebt, is Groningen een warme, knusse stad. Er zijn verschillende bezienswaardigheden te doen voor zowel jong als oud. Wonen in Groningen is zeer voordelig. Je bent bijna twee keer zo goedkoop uit als in Amsterdam