Wonen in Drenthe spreekt veel mensen aan. Veel natuur en lekker rustig. Vandaar dat veel mensen al zoeken op makelaar Drenthe in Google. Maar wat precies maakt Drenthe zo mooi? De provincie is rijk aan verschillende gronden zoals zandgebieden en veengebieden afgescheiden door verschillende kanalen. Uiteraard mogen de bekende hunebedden niet vergeten worden. Deze grafmonumenten, gebouw met zwerfstenen die meegenomen zijn door het ijs tijdens de voorlaatste ijstijd zijn op verschillende plekken in de provincie te vinden. Van de 53 hunebedden die Nederland rijk, staan er 52 in Drenthe en één in Groningen.

Hunebedden werden doorgaans als graf gebruikt. Tegenwoordig zien ze er anders uit dan dat ze oorspronkelijk gebouwd zijn. Zo missen de stopstenen die vaak tussen de keien lagen, maar deze zijn over het algemeen verdwenen. Evenals de dekheuvel van aarde.
Drenthe is ook rijk aan andere geschiedenis. Kamp Westerbork, voormalig doorgangskamp van de Nazi’s en het herinneringscentrum ligt ook in de provincie. En wie kent het liedje niet: berend botje ging uit varen. Het standbeeld uit dit kinderlied is te vinden in, u raadt het al: Zuidlaren.
De stad die ook het bezoeken waard is, is Meppel. Qua oppervlakte is Meppel de kleinste gemeente van de provincie Drenthe, maar doet niet onder aan culturele waarde. Zo heeft Meppel nog vele grachten en enkele monumentale panden.
Dus, waar wacht u nog op? Ga snel naar makelaar Drenthe!