Wie had gedacht dat de sfeer van oude, vervallen fabrieken ooit helemaal in de mode zou geraken. Momenteel is het echter helemaal in. Wij hebben een aantal tips voor je om ook jouw woonkamer binnen een mum van tijd een industrieel laagje te geven.

 

Kleuren

Ga voor simpele kleuren, geen felle kleuren zoals geel, blauw, roze, rood en groen. Matzwart, grijs en bruin voeren de boventoon bij een industrieel uitziende woonkamer. Toch een beetje kleur in je woonkamer brengen? Ga dan voor een koele lichtblauw of baksteenrood. Nog beter is zelfs als je een mooie bakstenen muur hebt, dit kun je echter ook makkelijk nabootsen met een realistisch uitziend behang.

 

Verlichting en meubels

Ga voor robuust. Haal alle subtiele, sierlijke meubels en lampen je huis uit. Geen mooi krullen en sierlijk afgeronde hoeken meer. Een belangrijk onderdeel van de industriële look begint bij de grove, rechttoe-rechtaan meubelen. Denk aan lampen met enorme kappen of juist kale lampen zonder kap die aan een kabel aan het plafond hangen.

 

Bij de rest van de meubels is het belangrijk dat je naar het materiaal kijkt. Voor een bank is leer een goede optie, omdat deze stof er niet per se warm uitziet, maar wel comfortabel is om op te zitten. Bij een tafel kun je aan ruw hout denken. Een koffietafel is dan weer leuk als het niet écht een koffietafel is, maar een oude kist met half verroeste stalen elementen.

 

Accessoires

Wat betreft accessoires kun je alle kanten op. Ook bij deze spullen is het leuk als ze er wat aan de koele, kale kant uitzien, maar de accessoires zorgen er ook voor dat je van je huiskamer een echte, gezellige huiskamer kunt maken. Ga daarom bijvoorbeeld voor een set zwarte kaarsen, of bestel een paar toffe vintage wieltjes bij WielenOutlet. Zet deze ondersteboven en gebruik ze als boekenzetters in je nieuwe, industriële boekenkast.