Een eigen plek om helemaal tot rust te komen en heerlijk te kunnen ontspannen. Dat is toch iets wat iedereen wel zou willen? Als je veel stress hebt door alle drukte deze dagen, dan is een wellness tuin zeker iets voor jou. Wij geven jou de beste tips om zelf een wellness tuin te ontwerpen. 

Kleur en strakke lijnen 

Door met strakke lijnen te werken creëer je een oase van rust en kalmte. Gebruik de lijnen van de woning of afscheiding om de tuin te verlengen. Zo zorg je ervoor dat de tuin een geheel vormt. Door gebruik te maken van bepaalde kleuren kun je een echte wellness sfeer neerzetten. Kleuren hebben ieder een eigen effect, zo wordt je van de ene kleur energiek terwijl je van de ander juist rustig wordt. De kleuren die je gebruikt voor een wellness tuin zijn paars, blauw en groen. Een blauwe hemel of blauwe zee werkt ontspannend, net als de groene natuur. Deze kleuren kun je laten terugkomen in potten en plantenbakken en natuurlijk planten en bomen.

De juiste planten en materialen

Naast kleur in materialen, brengen de kleur en geur van planten ook een rustgevende sfeer. Zo zou je kunnen kiezen voor siergras of bamboe, welke zorgen voor een zacht geluid wanneer de wind er doorheen waait. Ook lavendel hoort thuis in een wellness tuin door de heerlijke geur en kalmerende kleur. Als je echt leven wilt aantrekken ga je voor de vlinderstruik of sering, die vlinders aantrekken én lekker ruiken. Als we kijken naar materialen, dan raden we aan gebruik te maken van natuurlijke materialen. Steen en hout bijvoorbeeld, hout zorgt voor een warm effect, terwijl steen juist wat koeler is. Dit zorgt samen voor de perfecte combinatie in jouw wellness tuin. 

Kies jouw wellness faciliteiten 

Waar denk je aan bij een wellness? Het leuke is namelijk dat je alles helemaal zelf kunt invullen. Een jacuzzi, hottub, zwembad, sauna of buitendouche… vraag jezelf af waar jij echt van tot rust komt. Twijfel je over bijvoorbeeld een hottub of sauna? Dan kun je altijd de hulp van een specialistisch bedrijf als Van Dalfsen zon en sauna inschakelen. Kies in ieder geval een rustige plek om te gaan zitten, door een mooie loungeset met overkapping neer te zetten. Met een overkapping kun je het hele jaar genieten van de tuin. Deze kun je inrichten hoe je zelf wilt, met een bar, loungehoek of hangend in een hangmat. Alles is mogelijk!