Wat betreft badkamermeubelen is de keuze enorm. Er zijn kastjes met laatjes, deuren, schuiven, noem maar op. Je hebt ze in verschillende kleuren, maten en vormen en van verschillende materialen. Wanneer je dan ook op zoek gaat naar nieuwe badkamermeubelen, kan dat best overweldigend zijn. In dit artikel proberen we je daarmee te helpen.

 

Zoek voorbeelden

Ga op zoek naar voorbeelden, bijvoorbeeld door middel van Pinterest, Instagram, of via woonmagazines. Kijk wat je mooi vindt en laat je inspireren. Zo kun je een beeld vormen van hoe jij wilt dat je nieuwe badkamer eruit gaat zien. Ga je voor hout, of toch liever natuursteen? Licht en fris, of donker en comfortabel? Maak zo een moodboard van jouw ideale badkamer.

 

Stel een budget samen

Het is natuurlijk het leukst als je gewoon op zoek kunt gaan naar mooie spulletjes zonder dat je op de prijs hoeft te letten, maar dat ik natuurlijk vrijwel nooit het geval. Daarom is het belangrijk dat je eerst eens goed kijkt naar wat je over hebt voor deze nieuwe meubels. Houd hierbij ook in gedachten hoeveel de meubels ongeveer zullen kosten en bedenk wat realistisch is en wat niet.

 

Ga op zoek

Als je eenmaal weet wat je wilt, kun je op zoek naar de juiste meubelen. Dat kan nog steeds behoorlijk lastig zijn, aangezien er, zoals we al zeiden, flink wat spullen op de markt zijn. Laat je hierin dan ook begeleiden door een professional en vraag deze om hulp. Een expert weet namelijk precies wat er op de markt is, wat het kost en waar je het haalt. Kun je niet vinden wat je in gedachten hebt? Dan kun je je meubels ook altijd nog laten maken door bijvoorbeeld Anselm Oome