Hypotheken
Hypotheken

Onafhankelijk hypotheek of financieel advies nodig? Hypotheekrente vergelijken, hypotheekvormen en hypotheek oversluiten?

Lees meer..
Hypotheken
Verzekeringen

Verzekeringen vergelijken? Goedkoopste autoverzekering, zorgverzekering of andere verzekering nodig? Vergelijk onafhankelijk.

Lees meer..
Hypotheken
Abonnementen

Goedkoopste sim only, smartphone, telefoon, internet abonnementen, internet providers, internet + tv + bellen, energieabonnementen?

Lees meer..

Zo stel je de juiste sportoutfit samen

Nu de zomer er weer aan begint te komen, wordt het hoog tijd om je lichaam summerproof te maken. Dit kan op verschillende manieren: lange avondwandelingen, intensieve bootcamp trainingen of het beoefenen van je favoriete teamsport. Vaker sporten en bewegen draagt bij aan een gezondere levensstijl en je voelt je fitter en zelfverzekerder. Voordat je begint met sporten is het belangrijk om een goede outfit aan te schaffen. Houd tijdens het samenstellen van je sportoutfit rekening met de volgende zaken:

 

1. Investeer in je sportschoenen

Het dragen van goede schoenen is noodzakelijk tijdens het sporten. Doe je dit niet, dan kun je op korte en lange termijn last krijgen van lichamelijke klachten. Zo kan het dragen van oude of te kleine sportschoenen zorgen voor pijnlijke knieën, springschenen of een vastzittende rug. Om dit tegen te gaan is het verstandig om te bedenken voor welke sport je nieuwe schoenen nodig hebt. Voor een danssport heb je vanzelfsprekend een ander soort sportschoen nodig dan voor een basketbaltraining of het rennen van de halve marathon. Verdiep je hier in en ga naar een sportwinkel voor advies en het passen van de schoen.

 

2. Een goede sport bh is geen overbodige luxe

Mannen kunnen dit puntje skippen, maar voor vrouwen kan het aanschaffen van een stevige sport bh van essentieel belang zijn. Vooral als je een grotere cup maat hebt, is het fijn dat je boezem extra versteviging krijgt gedurende het sporten. Kijk eens rond bij winkels in de buurt of maak het jezelf makkelijk door een bestelling te plaatsen bij een online lingeriewinkel. Tegenwoordig zijn er veel verschillende modellen en kleuren sport bh’s verkrijgbaar, waardoor je deze bh zelfs kunt dragen als hardlooptop in de zomer.

 

3. Kleed je op het weer

In de winter is het erg belangrijk dat je je warm aankleed, vooral bij het beoefenen van een buitensport. Wat tijdens deze koude maanden niet mag ontbreken in je garderobe is een thermoshirt en thermolegging. Thermokleding zorgt ervoor dat de warmte die ontstaat gedurende het sporten je lichaam niet meteen kan verlaten. In de zomer is deze sportkleding uiteraard veel te warm. Kies daarom, nu het warmer begint te worden, voor luchtige sportkleding. Hierdoor wordt de geproduceerde warmte meteen afgevoerd en raak je niet oververhit.

Nu je kleding op orde is, kun je gaan beginnen met sporten. Doe research op internet naar de ideale sport voor jou. Wil je je conditie trainen? Dan kun je bijvoorbeeld het beste aan de slag gaan met cardio oefeningen. Voor het kwijtraken van wat kilo’s is het vooral belangrijk regelmatig in beweging te blijven en hier veel mee af te wisselen.